• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Китайська митниця ледь впоралася зі стихійним завалом дешевої кукурудзи
    Опубликовано: 2024-04-05 17:09:30

    Китайська митниця ледь впоралася зі стихійним завалом дешевої кукурудзи, яка засипала місцевий ринок, внаслідок чого фермери відмовляються від вирощування цієї культури. За даними Главком, цей надлишок впливає на внутрішнє виробництво та ставить під загрозу економічну привабливість кукурудзи для Китаю.

    Відповідно до джерела, ціни на кукурудзу в Китаї зараз на найнижчому рівні за останні три роки. Багато фермерських господарств перебувають у складній ситуації та не планують відновлювати вирощування кукурудзи через втрати, які вони понесли через занадто низькі ціни.

    Китайська митниця вже вжила заходів для зменшення надлишку внутрішньої пропозиції кукурудзи та підтримки цін для фермерів перед наступним посівним сезоном. Однак частина імпортерів шукає обхідні шляхи, змішуючи кукурудзу з іншими інгредієнтами та подаючи її під іншими найменуваннями з меншими митами.

    Відповідно до Bloomberg, китайська митниця звернулася до деяких трейдерів із проханням обмежити поставки іноземної кукурудзи в митні зони з метою зниження надлишку внутрішньої пропозиції та стабілізації цін перед наступним сезоном посіву.

    Таким чином, Китай, який має офіційну квоту на імпорт кукурудзи в розмірі 7,2 мільйона тонн з мінімальним тарифом у 1%, шукає способи стримати потік зовнішнього товару та забезпечити стабільність на внутрішньому ринку.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.