• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Збільшення кредитного ліміту для молочних ферм: чого просить аграрна галузь
    Опубликовано: 2024-04-03 13:05:25

    Аграрії висловили пропозицію збільшити кредитний ліміт для молочних ферм до 150 мільйонів гривень з метою стимулювання зростання частки доданої вартості в аграрному секторі.

    За словами заступника голови Всеукраїнської аграрної ради Дениса Марчука, наразі максимальний кредитний ліміт складає до 90 мільйонів гривень, але ця сума виявляється недостатньою для потреб агровиробників.

    Марчук наголошує на важливості підтримки молочних ферм, які відіграють ключову роль у створенні високої доданої вартості продукції. Він вважає, що збільшення кредитного ліміту сприятиме розвитку цього сегменту галузі.

    За його словами, молочні комплекси також сприяють стимулюванню переселення людей у села та сільські місцевості через створення нових робочих місць.

    Умови війни призвели до того, що ціни на українську агропродукцію виявляються значно нижчими, ніж глобальні ринкові ціни, що призводить до зменшення доходів місцевих виробників. У таких умовах доступ до кредитів за ставками 5-7-9% стає важливою програмою для поліпшення ситуації для виробників.

    Отже, збільшення кредитного ліміту для молочних ферм може стати ключовим кроком для підтримки розвитку сектора та забезпечення стабільності української аграрної галузі.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.