• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • АМКУ дозволив МХП створити спільне підприємство з DHV у Саудівській Аравії
    Опубликовано: 2024-03-18 16:06:07

    Антимонопольний комітет України (АМКУ) надав згоду на створення спільного підприємства між одним із провідних виробників м'яса птиці компанії Миронівський хлібопродукт (МХП) та компанією Desert Hills Veterinary Services Company Limited (DHV) у місті Ер-Ріяд, Саудівська Аравія. Про це повідомляється в рішенні АМКУ, передає Українські Новини.

    Створення спільного підприємства передбачає інвестиції понад 200 мільйонів саудівських ріалів (близько $53 мільйони) для розвитку сільськогосподарської діяльності. Проект передбачає створення більш ніж мільйона батьківського поголів'я та виробництво близько 175 мільйонів інкубаційних яєць на рік, сучасний інкубатор та завод з виробництва комбікормів для домашньої птиці. Згідно угоди, DHV володітиме 55% акцій, а МХП - 45%.

    Tanmiah Food Company, яка є дочірньою компанією DHV, є одним із провідних постачальників м'яса птиці та інших продуктів переробки м'яса на Близькому Сході. Компанія керує 114 фермами, 6 інкубаторами, 2 комбікормовими заводами та 4 заводами первинної переробки.

    МХП є великим агрохолдингом, що вирощує птицю та велику рогату худобу. Вона є провідним виробником курятини в Україні та основним експортером цього продукту до Європейського Союзу. Компанія контролює більше 55% українського ринку курятини.

    Спільне підприємство між МХП та DHV має стратегічне значення для розвитку обох компаній та може сприяти посиленню їхньої позиції на міжнародному ринку. Цей крок свідчить про довіру інвесторів до потенціалу ринків Саудівської Аравії та України у сфері сільськогосподарського виробництва. 

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.