• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Розвиток міжнародної торгівлі України: аналіз першого кварталу 2024 року
    Опубликовано: 2024-03-11 17:07:21

    За перші два місяці поточного року обсяг товарообігу України досяг 16,8 мільярда доларів, що на 2% перевищує показники аналогічного періоду минулого року. Ці дані були оприлюднені Державною митною службою.

    Протягом січня-лютого 2024 року в Україну було імпортовано товарів на суму 10 мільярдів доларів, в той час як експорт становив 6,8 мільярда доларів.

    За визначеними категоріями продукції найбільша частина імпорту (88%) припадає на оподаткований імпорт, який склав 8,8 мільярда доларів.

    Найбільш активними партнерами України за обсягами імпорту стали Китай (на суму 2 мільярдів доларів), Польща (на 1,1 мільярда доларів) та Німеччина (на 769 мільйонів доларів).

    Щодо експорту, найбільше товарів Україна направляла до Польщі (на суму 649 мільйонів доларів), Іспанії (на 624 мільйони доларів) та Китаю (на 504 мільйони доларів).

    У січні-лютому 2024 року майже дві третини ввезених товарів припадають на машини, устаткування та транспорт, хімічну промисловість та паливно-енергетичні товари. З України найбільше експортували продовольчі товари, метали та вироби з них, а також мінеральні продукти.

    Державна митна служба також підкреслила, що за період січень-лютий 2024 року збільшилися надходження до бюджету від митних платежів за експортні товари, на які встановлене вивізне мито. Всього було сплачено 47,96 мільйонів гривень.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.