• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна відправила майже 200 тис. тонн зерна до країн Африки
    Опубликовано: 2024-04-25 18:01:39

    Україна продовжує активно реалізовувати програму "Зерно з України", спрямовану на надання допомоги країнам Африки у вирішенні продовольчих проблем. Згідно з повідомленням від АПК-Інформ, в рамках цієї програми Україна вже відправила 7 суден із понад 195 тисячами тонн зерна та 7,6 тисячами тонн борошна до різних країн Африки, зокрема, Сомалі, Ефіопії, Кенії, Ємену та Нігерії.

    Під час зустрічі заступника міністра аграрної політики та продовольства України Віталія Головні з представниками аграрного бізнесу Кенії 23 квітня було оголошено ці вражаючі цифри. Зокрема, було зазначено, що 25 тисяч тонн зерна було доставлено до Кенії, що значною мірою сприятиме підвищенню продовольчої безпеки у цій країні.

    У рамках обговорень, які відбулися під час цієї зустрічі, було обговорено не лише реалізацію програми "Зерно з України", а й загальну ситуацію в аграрному секторі обох країн. Кенійська делегація висловила зацікавленість у розвитку співпраці з українським аграрним бізнесом, а також у можливості закупівлі українських зернових продуктів для власних потреб.

    Програма "Зерно з України" стала важливим інструментом у вирішенні проблеми продовольчої безпеки в країнах Африки. Надання допомоги в області зернового сектору сприяє підвищенню виробництва та доступності харчових продуктів для місцевого населення.

    Зусилля України у сфері гуманітарної допомоги у вигляді зернових поставок свідчать про відповідальний підхід країни до вирішення глобальних проблем, таких як продовольча безпека, та про готовність співпрацювати з міжнародними партнерами для досягнення спільних цілей.

    Україна підтверджує свою готовність до подальшої співпраці з країнами Африки у сфері аграрної політики та продовольства та надійності своїх зобов'язань щодо виконання програми "Зерно з України".

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.