• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українські аграрії стикаються з можливим дефіцитом якісної насіннєвої картоплі
    Опубликовано: 2024-03-08 12:02:00

    Українські аграрії стикаються з можливим дефіцитом якісної насіннєвої картоплі, який, за прогнозами, може тривати до трьох років. Ця ситуація спричинена рядом факторів, які ускладнюють поставки з західної Європи, де зазвичай закуповується імпортне насіння.

    За даними SEEDS та словами директора ТОВ "Агріко Україна" Миколи Гордійчука, обмеження на кордонах України ускладнюють поставки з Європи, які зазвичай відбуваються навесні. Це породжує невизначеність щодо наявності достатньої кількості імпортного насіння перед посадковим сезоном, що загрожує планам вирощування картоплі високої репродукції в Україні.

    "Півмільйона одиниць боєприпасів калібру 155 міліметрів і 300 тисяч одиниць калібру 122 міліметри", - наголошує Павел, вказуючи на потребу у фінансуванні для цієї ініціативи.

    З огляду на нестабільність ситуації, існують сумніви стосовно наявності насіннєвої картоплі в самій Європі, особливо після змін, спричинених пандемією COVID-19 та збільшенням попиту на картоплю фрі. Це може призвести до дефіциту імпортного товару у наступні роки, що вимагатиме готовності до цієї ситуації.

    "Дефіцит імпортної насіннєвої картоплі загрожує нам і в наступному році, а може й пізніше. Ми повинні бути готові до цього. Я пропоную позитивний підхід: нестача імпортного товару може стати стимулом для розвитку насінництва всередині країни", - зауважує Гордійчук.

    В Україні значна частина сортів картоплі має закордонне походження, що підкреслює залежність від імпортного посадкового матеріалу, особливо з Німеччини та Нідерландів.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.