• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Війна в Україні: Збитки у сільському господарстві та загрози продовольчій безпеці
    Опубликовано: 2023-12-26 16:06:13

    Україна, перебуваючи під ударом повномасштабної війни, стикається з серйозними проблемами у сфері продовольчої безпеки, як в межах країни, так і на глобальному рівні. За даними NASA Harvest, однією з ключових проблем відстеження виробництва їжі в умовах конфлікту є небезпечність наземного доступу. Незважаючи на це, завдяки супутниковому аналізу, було виявлено, що українські фермери зберегли високий рівень врожайності завдяки стійкості та сприятливій погоді.

    Навіть при загальному зменшенні посівних площ через війну, сезон 2023 року відзначився збільшенням виробництва пшениці та соняшнику, основних експортних культур України. Однак варті відзначити, що приблизно від 6,5% до 8,5% сільськогосподарських угідь було занедбано через війну, що становить величезну загрозу для продовольчої безпеки.

    Внаслідок втрат врожаю в Україні втрачено близько $2 млрд, а ці втрати могли б забезпечити їжею 25 млн людей протягом року. У 2023 році понад 7% сільськогосподарських угідь було занедбано через війну, що становить величезний виклик для країни в умовах конфлікту.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.