• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна: аграрії зібрали рекордний урожай зернових культур з гектара
    Опубликовано: 2023-12-20 17:07:54

    У 2023 році Україна засвідчила неймовірний успіх у сфері сільського господарства, збираючи рекордний врожай зернових культур з гектара. Про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства України, Микола Сольський, підкреслюючи, що такі вражаючі результати стали можливими завдяки героїчній праці аграріїв.

    Навіть в умовах воєнного конфлікту, більшість аграріїв вибрали продовжити свою діяльність, і це вирішально позначилося на підсумкових цифрах. Високий рівень врожайності на один гектар, що був зафіксований цього року, став рекордом за всю історію сільського господарювання в Україні.

    Сольський підкреслив роль благоприятної погоди, однак важливою була і самовіддана праця фермерів, які забезпечили цей значущий досягнений результат важкому року. За підрахунками української зернової асоціації, загальний врожай зернових та олійних культур може зрости до 81,6 мільйонів тонн.

    Надто, в умовах повномасштабного вторгнення і під час ведення війни в Україні, допомога міжнародних партнерів, зокрема, спрямована на підтримку найменших фермерів, відіграє важливу роль у підтримці аграрного сектору.

    Презентуючи плани на майбутнє, Сольський повідомив, що в 2024 році буде продовжено програми підтримки фермерів, включаючи доступне кредитування за ставкою 5-7-9 відсотків та грантову програму на розвиток садівництва, тепличного господарства та переробку.

    Станом на кінець листопада, українські аграрії зібрали 75,7 мільйонів тонн зернових та олійних культур, що підтверджує рекордні показники врожайності за даний рік.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.