• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Екологічна користь ялинкових ферм: Роль у збереженні природи та поліпшенні екосистем
    Опубликовано: 2023-12-19 17:08:53

    Ферми, які спеціалізуються на вирощуванні різдвяних ялинок, виявляються не лише джерелом святкового настрою, але й важливим елементом поліпшення екології, переконані екологи за даними The New York Times.

    Еколог з лісового консерваторіуму Nature Conservancy в Массачусетсі, Енді Фінтон, пояснює, що ялинкові ферми можуть виконувати функції природних лісів, здатних вилучати вуглець з атмосфери. Кожне вирубане дерево зазвичай заміщується двома або трьома новими саджанцями, а багато ферм розташовані на невикористаних сільськогосподарських угіддях.

    "Це не тільки допомагає очищати повітря та воду, але також забезпечує економічні стимули власникам земель", зауважує Фінтон.

    За його словами, приріст тиску на лісові масиви та прискорена втрата природних лісів роблять ялинкові ферми важливими для збереження дикої природи, зокрема для птахів і ссавців, які вибирають відкриті простори узлісся. Також, ферми служать природним середовищем для комах, важливих для запилення рослин.

    Президент Тихоокеанської північно-західної різдвяної ялинкової асоціації Том Норбі вказує, що різдвяні ялинкові ферми вирубують лише невелику частину дерев, залишаючи більшість доступною для тварин, навколишнього лісу та екосистем.

    У контексті етики вирубування дерев, натураліст із Національної федерації дикої природи, Девід Мізеєвскі, порівнює різдвяні ялинки із сільськогосподарським товаром, зауважуючи: "Так само, як ви їсте брокколі, ви несвідомо вбиваєте рослину брокколі".

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.