• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ліцензування експорту: Угода між Україною та Болгарією
    Опубликовано: 2023-12-02 15:46:49

    Ліцензування експорту: Угода між Україною та Болгарією

    Україна та Болгарія встановили новий порядок експорту для сільськогосподарських культур, укладаючи угоду щодо ліцензування насіння соняшнику, ріпаку, кукурудзи та пшениці. Міністр АПК України, Микола Сольський, та його болгарський колега, Кирило Ватєв, домовилися про деталі впровадження ліцензійного режиму під час онлайн-зустрічі.

    Згідно з угодою, Міністерство сільського господарства та продовольства України виконало свою обіцянку до 30 листопада, максимально обмеживши імпорт відповідної продукції, відповідно до угоди, укладеної з Ініціативним комітетом протестуючих фермерів.

    Міністр Ватєв відзначив, що після закінчення цього періоду обидві країни будуть вживати заходів для запобігання спотворенням на ринку. Також, вони зобов'язалися захищати інтереси виробників, переробників і споживачів від можливих негативних наслідків.

    Імпорт та обмін даними між Україною та Болгарією залишається під контролем обох сторін, сприяючи взаємному довір'ю та стабільності на ринку.

    Нагадаємо, що в жовтні Болгарія ввела тимчасову заборону на імпорт українського соняшника, яка тривала до кінця листопада. Цей крок викликав незадоволення болгарських переробників, які вимагали повернутися до повної лібералізації імпорту соняшнику з України.

    30 листопада, болгарські фермери виразили своє невдоволення шляхом проведення протестів, вимагаючи компенсації збитків, пов'язаних з війною в Україні. Цей епізод підкреслює напруженість у відносинах між аграрними секторами обох країн та необхідність балансу в регулюванні торгівлі сільськогосподарською продукцією.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.