• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна на 32 місці у світі за виробництвом молока: Дефіцит сировини та тенденції ринку
    Опубликовано: 2023-12-01 17:02:17

    У 2023 році Україна займає 32 місце у світовому рейтингу виробництва молока, досягаючи показника 7,36 млн т. Таку інформацію поділив голова Ради директорів "Спілки молочних підприємств України" Вадим Чагаровський на XV Всеукраїнській конференції з міжнародною участю "Молочний бізнес — 2023".

    Наразі 40% виробленого молока в Україні йде на переробку, що складає 2,96 млн т. Обсяг експорту, розрахований на чисту сировину, становить 400 тис. т. Ціна на молоко від сільгосппідприємств досягла рівня цін ЄС у 2023 році.

    У цьому році частка молока від населення в структурі переробки скоротилася до 12%, одночасно загальний обсяг переробки сировини збільшився на 5%. Річне споживання також виростає — на 7%.

    Голова Ради директорів "Спілки молочних підприємств України" зазначив, що в Україні залишається тенденція до скорочення поголів'я корів. "Для переробки сьогодні найбільша проблема — це дефіцит молочної сировини", — підкреслив експерт.

    Зараз кількість дійних корів складає 1,28 млн, з них 890 тис. належать населенню, а 390 тис. — господарствам. У 2023 році також відзначається скорочення кількості молокопереробних підприємств, з 120 до 112. Два великі заводи, Баштанський сирзавод та Куп'янський МКК, руйнувалися через війну.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.