• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Оцінка NASA врожаю пшениці на окупованих територіях: Вплив окупації на аграрний сектор
    Опубликовано: 2023-11-30 12:05:06

    У поточному маркетинговому сезоні 2023/2024 озимі посіви пшениці на окупованих територіях України зазнали майже 10% скорочення, а врожайність в середньому виявилася на понад 20% нижчою, ніж на територіях, контрольованих урядом.

    Інформацію про це оприлюднило Міністерство аграрної політики та продовольства України, посилаючись на дані консорціуму NASA Harvest, який вивчає глобальну продовольчу безпеку та сільське господарство.

    За даними досліджень, окупація вплинула на масштаби аграрної діяльності та виробничий потенціал. Площі під озимою пшеницею зменшилися майже на 10%, і середня урожайність виявилася на 20% нижчою порівняно з аналогічними показниками на вільних територіях України.

    У минулому сезоні загальна площа посівів озимої пшениці становила 7,2 млн га, із яких 1,8 млн га припадало на тимчасово окуповані території. Урожайність на окупованих територіях була нижчою на 16%, а 8% посівів не були зібрані.

    Дослідження NASA Harvest надає важливий інструмент для оцінки аграрної діяльності в умовах окупації. За словами першого заступника міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Висоцького, це дозволяє краще розуміти ситуацію та масштаби аграрного виробництва на тимчасово окупованих територіях.

    За словами директорки NASA Harvest Інбал Беккер-Решеф, результати дослідження свідчать про суттєве зменшення посівних площ на окупованих територіях та занедбаність сільськогосподарських угідь. Однак сприятливі погодні умови цього сезону сприяли підвищенню врожайності.

    За прогнозами Міністерства аграрної політики та продовольства України, загальна кількість зібраного врожаю зернових та олійних культур може скласти близько 76,7 млн тонн та 20,3 млн тонн відповідно.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.