• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Рекордний врожай 2023: Українські аграрії збирають понад 20 мільйонів тонн олійних культур
    Опубликовано: 2023-11-25 15:06:06

    Рекордний врожай 2023: Українські аграрії збирають понад 20 мільйонів тонн олійних культур

    Станом на 24 листопада поточного року аграрії України можуть пишатися неймовірним досягненням – намолочено понад 75,7 мільйонів тонн зернових та олійних культур. Ці вражаючі цифри, опубліковані Міністерством аграрної політики та харчування, свідчать про високу результативність українського сільськогосподарського сектору.

    Детальніше про прогрес у жнивах можна вивчити за допомогою інтерактивної карти "Врожай онлайн 2023". Цей інноваційний інструмент надає можливість слідкувати за розвитком жнив та визначити зональні особливості вирощування різних культур.

    Збір зернових та зернобобових культур відбувся на площі понад 10,23 мільйонів гектарів з очікуваною врожайністю 5,38 тонн на гектар. Особливо вражаючі результати зафіксовані у вирощуванні пшениці, ячменю, гороху, гречки, проса та кукурудзи.

    Щодо олійних культур, аграрії зібрали вражаючі 20,7 мільйонів тонн. Значущий внесок у цей показник зробили врожаї ріпаку, соняшнику та сої, що свідчить про високий рівень технологічної оснащеності та кваліфікації сільськогосподарських фахівців.

    Завершується аграрний сезон із вражаючими результатами у вирощуванні цукрових буряків. Площа викопування становить 236,3 тисяч гектарів, при цьому накопано 11,8 мільйонів тонн цих солодких коренів. Велика врожайність, яка досягла 46,9 тонн на гектар, підкреслює ефективність сучасних агротехнологій у вирощуванні цієї важливої культури.

    Українські аграрії продовжують писати нові розділи свого успіху, демонструючи потужний потенціал країни в агросфері та забезпечуючи стабільність на ринках зернових та олійних культур.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.