• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Дунайські порти: Рекордне зростання обсягів обробки вантажів у 2023 році
    Опубликовано: 2023-11-21 12:08:29

    Протягом першого десятиліття 2023 року українські порти Дунайського кластера, зокрема Рені, Ізмаїл та Усть-Дунайськ, вражають світову громадськість значними досягненнями. За період з січня по жовтень 2023 року обсяги обробки вантажів в цих портах подвоїлися, досягнувши вражаючого показника в 27,6 млн тонн. Це у 2,2 рази більше, ніж відповідний період минулого року, коли обсяг склав 12,6 млн тонн.

    За інформацією "Укрінформ", голова ДП "Адміністрація морських портів України" (АМПУ) Юрій Литвин під час проведення "Інфраструктурного дня" повідомив про це вражаюче досягнення. Зазначено, що кількість суден, які були оброблені у дунайських портах за період з січня по жовтень 2023 року, зросла на 54,3%, досягнувши високого показника в 12 тисяч.

    Індикатор вантажообігу також вразив – порівняно з січнем-жовтнем 2021 року, коли обсяг обробки в дунайських портах становив лише 4,4 млн тонн, вантажообіг зріс на 6,3 рази. Таке стрімке зростання вказує на те, що Дунайські порти продовжують вдосконалювати свою інфраструктуру та привертати більше вантажів.

    За словами Литвина, серед загального обсягу вантажів, оброблених протягом січня - жовтня обох років (40,2 млн тонн), 18,3 млн тонн припадає на зернові, 3,6 млн тонн – на руду, 3,2 млн тонн – на олію, 2,6 млн тонн – на нафтопродукти, та 12,4 млн тонн – на інші види вантажів. Це розподілення відображає разносторонність оброблюваних матеріалів у портах Дунайського кластера.

    У контексті глобальних тенденцій та стабільного зростання, здобутки дунайських портів у 2023 році свідчать про їхню ефективність та значущий вклад у розвиток торгівлі та економіки регіону. Це також свідчить про високий рівень конкурентоспроможності української морської інфраструктури на міжнародному ринку.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.