• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Нові тренди на ринку овочів в Україні: цінові зміни для огірків та буряків
    Опубликовано: 2023-11-21 17:09:14

    Нові тренди на ринку овочів в Україні: цінові зміни для огірків та буряків

    Зміни в ціновій політиці на ринку овочів в Україні вражають ціною споживачів, зокрема, щодо огірків та буряків. З початку листопада 2023 року український ринок свідчив про певне зниження цін на тепличні огірки. Зауважимо, що незважаючи на це здешевлення, вони залишалися високими порівняно з імпортованими аналогами.

    Тепличні комбінати, які грають ключову роль у вирощуванні овочів в Україні, визначають нові стандарти цін для огірків. За останній тиждень ціна на огірок зросла в середньому на 10%, досягаючи відмітки 60-75 грн/кг. Цей тренд свідчить про невелике, але помітне здорожчання цього популярного овоча.

    За інформацією аналітиків, стабільний попит роздрібних мереж на огірок є однією з основних причин, що дозволяє виробникам підвищувати ціни на свою продукцію. Це відображає взаємодію між попитом і пропозицією на ринку овочів в Україні.

    Додатково, підтримку ціновій динаміці надає стрімке скорочення пропозиції огірка в країні. Багато тепличних комбінатів вже завершили сезон реалізації поточного обороту, що допомагає зберігати ціни на високому рівні.

    За даними на 7 листопада 2023 року спостерігалося різке зростання цін на цибулю. За цей короткий період ціна на неї піднялася на 25%, порівняно з кінцем попереднього тижня. Такий розвиток подій став справжньою новинкою для споживачів та торговців.

    Додатково, 9 листопада стали помітно підніматися ціни на картоплю. Їхня діапазон варіювався від 8 до 12 грн/кг, в середньому на 17% вище, ніж на кінець попереднього робочого тижня. Це викликало певне занепокоєння серед споживачів, адже картопля завжди була ключовим продуктом у харчовому раціоні багатьох українців.

    За словами експертів, наступним кроком може бути зростання цін на капусту, буряк, цибулю ріпчасту та моркву в листопаді. Прогнози показують можливе підвищення цін на ці овочі в середньому на 6-13%. Це викликає необхідність уважності споживачів при плануванні своїх покупок.

    Не менш важливою є інформація, що до Нового року ціни на овочі можуть зросити ще на 15%. Головною причиною цього є висока попит на овочі та обмежена кількість якісної пропозиції на ринку. Зокрема, очікується, що найбільше зросте ціна на ріпчасту цибулю через підвищений попит та обмеженість урожаю.

    У цій ситуації розуміння та уважне вивчення ринкових тенденцій може стати важливим для споживачів, які прагнуть ефективно управляти своїми витратами на продукти харчування в умовах зростаючих цін на овочі.

    У світлі цих змін вартості овочів, важливою стає розуміння факторів, які впливають на формування цінової політики на ринку огірків та буряків в Україні. Спостереження за подальшим розвитком ситуації дозволить прогнозувати можливі зміни вартості цих основних овочів в майбутньому.

     

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.