• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Перспективи України на світовому ринку кукурудзи: аналіз, прогноз та цінові тенденції
    Опубликовано: 2023-11-18 10:11:47

    Перспективи України на світовому ринку кукурудзи: аналіз, прогноз та цінові тенденції

    На фундаментальному рівні, світовий ринок кукурудзи очікує наступне викликане питаннями, що стосуються експорту України, врожаю бразильських фермерів та погодних умов в Аргентині. Якщо позитивні прогнози справдяться, це може значно вплинути на глобальний ринок, особливо з врахуванням великого обсягу кукурудзи, яка залишається на складах США.

    Повідомляється, що ціни на кукурудзу на українських ринках в напрямку чорноморських портів стабілізувалися. Згідно з даними аналітичної компанії Spike Brokers, торгівля цим зерном зафіксована в діапазоні від 142 до 147 доларів за тону.

    На заході кордону України наближається період активних торгів кукурудзою. Можливість продажу цього сільськогосподарського продукту протягом останніх днів оцінюється від 135 до 150 євро за тону FCA. Ці пропозиції є актуальними для товарів, завантажених в європейські потяги на кордоні з Угорщиною, Словаччиною та Румунією.

    Італійський ринок також зацікавлений українською кукурудзою. За даними ринкових аналітиків, ціна на це зерно становить 223 долари за тону CIF на східному узбережжі Італії. У той час як доставка кукурудзи автомобільним та залізничним транспортом до Італії регулюється у межах 210-220 євро за тону.

    Світові цінові тенденції вказують на надходження сигналів від покупців. Ціни за кукурудзу DAP (Дунай) оцінюються на рівні 152-157 $/т, в Одесі - 142-147 $/т, FCA (зх. кордон) - 135-150 €/т, DAP (зх. кордон) - 125-135 $/т, DAP (Німеччина, пн.) - 195-205 €/т, DAP (Італія, пн.) - 215-220 €/т, CIF (Італія, порт) - 220-223 $/т, та CIF (Іспанія, порт) - 219-222 $/т.

    За прогнозами експертів USDA, урожай кукурудзи в Україні в сезоні 2023/24 млрд тонн складе 29,5 млн тонн, що є зростанням на 1,5 млн тонн. Прогноз експорту також зросла на 0,5 млн тонн, досягнувши 20 млн тонн, тоді як кінцеві запаси можуть збільшитися на 1 млн тонн, до 6,43 млн тонн.

    Ці прогнози вказують на потенційний вплив України на світовий ринок кукурудзи, забезпечуючи стійкі поставки та впливаючи на глобальні цінові динаміки. Україна має можливість зміцнити своє становище як ключового гравця на світовому ринку сільськогосподарських продуктів.

    Необхідно також врахувати конкурентноздатність інших гравців, зокрема бразильських фермерів, які мають завдання вчасно впоратися зі збільшеним врожаєм кукурудзи "Сафріна". Це може вплинути на глобальний баланс постачань і, відповідно, на ціни.

    Україна, яка зберігає стабільність експорту та збільшує обсяги виробництва, може визначити тенденції на світовому ринку кукурудзи у найближчому майбутньому. Це важливий момент для аграрного сектору країни та для глобальної сільськогосподарської економіки в цілому.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.