• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вантажопотік із зерном: Стан та тенденції в українських портах
    Опубликовано: 2023-11-16 13:02:16

    Протягом останнього тижня кількість вагонів, що перевозять зерно у напрямку порту Ізмаїл, стрімко зменшилася на третину, досягаючи 34,6%. За інформацією заступника директора департаменту комерційної роботи АТ "Укрзалізниця" Валерія Ткачова, черга вагонів із зерном скоротилася на 321 одиницю, впавши з 929 до 608 вагонів.

    Щоденне вивантаження вагонів із зерном у порту Ізмаїл залишається на рівні 142 вагони на добу, однак цей показник зменшився на 35 вагонів за останній тиждень, представляючи 19,8% втрат.

    У контексті цього зниження обсягів в порту Ізмаїл, порти Великої Одеси відзначають зростання середньодобового вивантаження вагонів із зерном, яке коливається від 800 до 1050 вагонів на добу. Середній показник вивантаження становить 824 вагони на добу, збільшившись на 26 вагонів за останній тиждень.

    Водночас продовжується зростання кількості вагонів із зерном, що направляються у порти Великої Одеси, збільшившись з 4871 до 5192 вагонів протягом останнього тижня.

    Важливо відзначити, що ремонтні роботи на мережі АТ "Укрзалізниця" призвели до тимчасової заборони на вантажні перевезення у напрямку станції Одеса-Порт. Хоча ситуація ускладнена, Валерій Ткачов підкреслив, що ситуація є під контролем. Обмеження стосується перевезень зернобобових культур та насіння і діє з 15 листопада для деяких компаній, таких як ТОВ "Укрелеваторпром", "Зектер", ООО "Укрелевторпом" для "Укравтопром".

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.