• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Як працює тепловий насос та навіщо його використовувати
    Опубликовано: 2023-11-04 10:15:25

    Як працює тепловий насос та навіщо його використовувати

    Кондиціювання повітря та опалення стали невід'ємною частиною повсякденного життя будь-якого будинку, офісу чи комерційного приміщення. Тепловий насос є альтернативою газовому або електричному котлу, який може працювати на опалення, кондиціонування та навіть нагрівання гарячої води. Домовласники, які нещодавно встановили тепловий насос для приватного будинку можуть менше турбуватися про нестійкі ціни на паливо завдяки низькому споживанню електроенергії тепловими насосами та високому рівню ефективності.

    Які існують переваги теплових насосів

    Тихий, безпечний та економічний. Для багатьох людей тепловий насос, як і раніше, є оптимальною системою опалення, тому що він використовує тепло навколишнього середовища, яке вже доступне і безкоштовне, і робить його придатним для опалення та гарячого водопостачання. В основному переваги теплового насоса можна розділити на дві області:

    1. Економічні. Більшість теплових насосів в даний час є високоефективними і в довгостроковій перспективі утримують витрати на опалення на низькому рівні. Однією з основних причин є теплова енергія джерела навколишнього середовища. На відміну від природного газу та нафти, він не схильний до жодних економічних чи політичних коливань. Ще однією економічною перевагою теплового насоса є його малообслуговуюча експлуатація.

    2. Екологічні. Якщо ви опалюєте тепловим насосом і, отже, обходитесь без рідкопаливного або газового котла, ви можете значно скоротити викиди вуглекислого газу. Тому для багатьох експертів теплові насоси є важливим будівельним елементом на шляху до кліматично-нейтрального суспільства.

    Які види теплових насосів існують

    Існує три типи опалення тепловим насосом:

    - повітряний тепловий насос також називається тепловим насосом повітря-вода.

    - тепловий насос ґрунтових вод, також званий тепловим насосом вода-вода.

    - геотермальний тепловий насос, також званий тепловим насосом земля-вода

    Теплові насоси, будь то джерело тепла із землі, повітря або води, є відмінними можливостями для модернізації вашого будинку, оскільки вони не тільки забезпечують вам солідну віддачу від інвестицій, але також покращують якість і вартість вашого будинку.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.