• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Сіль та її значення у промисловості
    Опубликовано: 2023-10-30 14:20:57

    Сіль та її значення у промисловості

    Всюдисущий шейкер поруч із перцем містить хлорид натрію, який надає смак вашій наступній страві. Однак це лише верхівка айсбергу того, що може зробити сіль. Сьогодні розповімо про безліч промислових застосувань технічної солі, від розвідки газу до очищення води.

    Щодо хімічних речовин, сіль настільки універсальна, наскільки це можливо.Майже 60% світового виробництва призначено для промислового застосування, особливо при розробці промислово синтезованого карбонату натрію (Na2CO3) та хлорлугу, що використовуються в хімічній промисловості.

    Глобальний попит на сіль для таких процесів зростає з часів промислової революції. У деяких випадках використання солі для виробництва хлору було скорочено через побоювання утворення діоксинів як побічні продукти.

    Основне промислове використання хлориду натрію – виробництво хлору, сировини для пластмас та інших хімічних речовин.

    Промислова сіль - недорогий метод боротьби з льодом або таненням льоду на дорогах, оскільки вона знижує температуру замерзання води. Коли дороги обслуговуються або будуються, сіль, що додається до ґрунту, міцніше зв'язує її, роблячи поверхню твердішою.

    Очевидно, що сіль є одним із найбільш використовуваних сполук при отриманні газоподібного хлору та металевого натрію. У фармацевтичній промисловості його використовують при виробництві настоїв, ліків та сольових розчинів.

    У розчині з водою сіль утворює флокуляцію забруднюючих речовин, очищаючи текстильні волокна. Завдяки своїм особливим властивостям сіль також використовується багатьма різними способами в комерційних операціях, наприклад, як сіль, що регенерує, для пом'якшення води. Вона потрібна для відфільтрації від мінералів жорсткої води.

    Крім того, сіль є важливим компонентом бурових розчинів при гарному бурінні при розвідці нафти та газу.

    Багато хімічних речовин, які споживають більшу частину світового виробництва, прямо чи опосередковано виготовляються із солі.

    В останні роки тема сольового розчину та його впливу на навколишнє середовище стає все більш важливою як для фахівців з очищення води, так і для екологів.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.