• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українські аграрії готуються до найбільшого випробування: причини та виклики
    Опубликовано: 2023-10-30 17:05:19

    Українських аграріїв нині очікує надзвичайно складний рік, який стане великим випробуванням для сільськогосподарських підприємств, особливо для дрібних і середніх господарств. Вже попередні роки були важкими, багато сільськогосподарських підприємств завершили роки у збитку, і поточний рік також не виняток. Проте, аналітики та аграрії обговорюють, що найбільшим випробуванням стане наступний рік, особливо коли аграріям доведеться виплачувати кредити за попередні роки.

    Одним із експертів, який ділиться своїми роздумами щодо майбутнього агросектору України, є директор ПрАТ НВО «Чернігівеліткартопля» Ігор Шкурко. В інтерв’ю журналу The Ukrainian Farmer, він підкреслив, що ситуація в країні величезно впливає на аграрний сектор, і цей вплив буде помітним у наступному році.

    "Якщо ціна на зерно не зросте, багато сільгоспвиробників опиняться в складних умовах. У минулому році ми вчасно погасили кредит, хоча довелося продати частину врожаю для цього. Це допомогло нам позбутися від фінансового тягаря, і навіть якщо сільське господарство залишається менш рентабельним на даний момент, важливо диверсифікувати ризики, бути обережними щодо витрат і робити економічний аналіз. Нам важливо навчитися, працювати наполегливо і об'єднатися. Тільки так ми можемо подолати цей складний період. І після нашої перемоги, коли всі речі встануть на свої місця, агросектору України належить чудове майбутнє", - підкреслив Ігор Шкурко.

    Аграрії в Україні стикаються з численними викликами, включаючи низькі ціни на продукцію, зростання витрат на вирощування, недостатні доступи до кредитів і нестабільні ринки. Багато сільськогосподарських підприємств мають борги за попередні роки і зобов'язання перед банками.

    Для дрібних і середніх господарств це особливо складне завдання, оскільки вони мають менші ресурси для виживання в умовах економічної нестабільності. Важливим аспектом є інвестиції у сільське господарство, нові технології та залучення землі до продуктивного використання.

    Українські аграрії розуміють, що найближчі роки будуть випробуванням, але вони залишаються вірні своєму галузі та роблять усе можливе, щоб забезпечити продовольчу безпеку країни та покращити стан господарства.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.