• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Як наші емоції впливають на серце
    Опубликовано: 2023-10-13 22:34:30

    Як наші емоції впливають на серце

    Психологічні симптоми, особливо зі спектру депресії, тривоги, гострого чи хронічного стресу, можуть виступати як чинники ризику серцевих захворювань. Частота серцевих нападів висока серед людей, які мислять негативно та живуть у постійному занепокоєнні. Перевтома нервової системи є відправною точкою, яка призведе до порушень в організмі людини.

    Стрес

    Щоб зрозуміти, чому стрес може пошкодити наше серце, нам потрібно зрозуміти, що викликає у нас психічну напругу: стрес – це адаптивна реакція організму на стресові подразники довкілля. Коли ми під тиском, стрес мобілізує нашу енергію і переводить нервову систему у стан навантаження. Потім слідує фаза розслаблення. Якщо немає розслаблення, то виникає постійний стрес. Тоді наш кров'яний тиск буде постійно занадто високим, постійні зміни згортання крові сприяють звуженню і закупорці кровоносних судин, а інсулін, що постійно виділяється, може призвести до діабету. Якщо ваша нервозність має короткочасний характер, можна відразу прийняти заспокійливі засоби, наприклад корвалол. Проведений незліченним поколінням людей, є найвідомішим седативним засобом, який благотворно впливає на тонус серця та допомагає зняти м'язовий спазм.

    Депресія

    Людям із депресією важче вести здоровий спосіб життя через хворобу. Потерпілим часто важко справлятися з повсякденним життям, а отже, страждає на впровадження здорових харчових звичок та фізична активність. Нездорове харчування з високим вмістом жирів та вуглеводів та нестача фізичних вправ підвищують ризик серцево-судинних захворювань. Тенденція до соціальної ізоляції через хворобу також сприяє хворому способу життя. Депресія, що вважається одним із найпоширеніших захворювань нашого століття, є не лише психічною проблемою, а й однією з причин хвороб серця. Це може призвести до смерті після серцевого нападу.

    Тривога

    Коли хтось переймається, його тіло реагує таким чином, що це може створити додаткове навантаження на його серце. Фізичні симптоми тривоги можуть бути особливо руйнівними серед людей із наявним серцевим захворюванням. Тривога переводить тіло в режим боротьби чи втечі. Згодом непропорційний рівень реакції на стрес викликає системне запалення, яке, своєю чергою, може призвести до пошкодження серцевих артерій, підвищення артеріального тиску або порушення нормального серцевого ритму.

    Серце та розум тісно пов'язані. Негативні стани розуму, у тому числі депресія, тривога, самотність, гнів та хронічний стрес, згодом можуть збільшити ризик серцевих захворювань або посилити вже існуючі проблеми із серцем. Знайдіть підхід до свого емоційного благополуччя, і ваше серце працюватиме як годинник.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.