• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ф’ючерси на соєві боби у США закрилися зростанням у понеділок
    Опубликовано: 2023-09-26 15:25:57

    Ф’ючерси на соєві боби в США закрилися зростанням у понеділок, ринок відновився з найнижчого рівня з початку серпня, ф’ючерси на кукурудзу та пшеницю також зросли.

    Після завершення торгів Міністерство сільського господарства США повідомило, що врожай сої та кукурудзи минулого тижня зростав повільніше, ніж очікували аналітики. Урожай сої було зібрано на 12% порівняно з оцінкою 14%, а збирання кукурудзи було завершено на 15% порівняно з оцінкою 17%.

    За словами брокерів, дощі, які затримали збирання врожаю на вихідних, призвели до закриття коротких позицій на ф’ючерсних ринках.

    “На даному етапі я б назвав це “лежачим поліцейським” перед збиранням урожаю”, – сказав Дон Руз, президент брокерської компанії US Commodities, перед публікацією даних.

    Найбільш активні ф’ючерси на соєві боби виросли на 1-1/2 цента до $12,97-3/4 за бушель на торговій біржі Чикаго після падіння до найнижчої ціни з 8 серпня. Кукурудза зросла на 4 центи до $4,81-1/4. за бушель, тоді як ціна пшениці підскочила на 9-1/2 цента до 5,89 доларів за бушель.

    Трейдери вивчають звіти про врожайність з полів, і очікується, що фермери зберуть другий за величиною врожай кукурудзи за всю історію.

    Міністерство сільського господарства США в системі щоденної звітності повідомило, що Мексика закупила 1661160 тонн американської кукурудзи.

    Трейдери чекають квартальних даних із запасів від Міністерства сільського господарства США у п’ятницю, а також відстежують світові ціни на пшеницю.

    Великий експортер пшениці Австралія може зіткнутися з подальшим зниженням виробництва після спекотної та посушливої погоди, у той час як відсутність дощів уповільнює продаж майбутнього врожаю пшениці в Аргентині. Проте, на думку аналітиків, значний експорт російської пшениці обмежує світові ціни.

    «Пшениця продовжує зазнавати знижувального тиску з боку величезних експортних поставок з Росії, незважаючи на зниження врожаю в Австралії та Аргентині», – сказав Метт Аммерманн, менеджер із сировинних ризиків StoneX, повідомляє Рейтер.

    Тендер на пшеницю, проведений минулого тижня з Єгипту, найбільшого світового покупця, показав пропозиції російської пшениці за ціною 270 доларів за метричну тонну безкоштовно на борту (FOB) без урахування вартості доставки. Трейдери вважають, що це поточна мінімальна ціна, яку російська влада домагається для продажу на міжнародних тендерах.

    Експорт українського зерна за 1-24 вересня становив 1,57 млн тонн, що нижче за 3,21 млн тонн за відповідний період минулого року, показали дані міністерства сільського господарства у понеділок.

    Дані міністерства показали, що в сезоні 2023/24 липень-червень Україна експортувала загалом 6,2 млн. тонн зерна в порівнянні з 7,5 млн. тонн за аналогічний період попереднього сезону.

    До обсягу увійшли майже 3 мільйони тонн пшениці, 2,5 мільйона тонн кукурудзи та 599 тисяч тонн ячменю.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.