• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Введення коріандру в сівозміну дає змогу розвантажити техніку — досвід
    Опубликовано: 2023-09-11 14:40:54

    У Лохвицькому кластері A.G.R. Group коріандр вирощують вперше. На площі 12 248 га тут вирощують сою, кукурудзу, соняшник, озиму пшеницю, квасолю і люцерну. Основна культура — соя. Для головного агронома це досвід також перший.

    Про це йдеться в матеріалі «Як вирощувати коріандр: технологія і досвід» на SuperAgronom.com.

    «Введення коріандру в сівозміну дало змогу розвантажити техніку, щоб сіяти і збирати культури почергово. На початку липня ми зібрали пшеницю, потім переходимо на коріандр, після нього на черзі соняшник, соя і кукурудза. Мати в сівозміні різні за терміном сівби і дозрівання культури дає нам можливість вчасно підготувати ґрунт. Це дуже важливо для накопичення вологи і формування майбутнього врожаю», — пояснив головний агроном Олександр Черкасець.

    Коріандр має вегетаційний період 110-115 діб та рано звільняє площу, що стало однією з позитивних передумов для вирощування його в господарстві. Крім цього, хороші попередники для коріандру кукурудза, бобові та озимі зернові, які вирощують в господарстві.

    Невдалими попередниками вважаються соняшник і цукровий буряк. Насамперед через те, що їхні рослинні рештки накопичують збудники пероноспорозу, борошнистої роси і церкоспорозу, здатних уражувати коріандр.

    За попередніми підрахунками агрохолдингу A.G.R. Group, рентабельність вирощування коріандру складає 20%, що досить непогано як для нішевої культури. Прямі витрати на вирощування коріандру в господарстві склали 13 тис. грн (загальні — 21 тис. грн), а реалізаційна ціна на сьогодні 25 тис. грн.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.