• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Підрив Каховського водосховища загрожує опустелюванню півдня України
    Опубликовано: 2023-09-07 13:05:32

    Підрив Каховського водосховища може призвести до збільшення процесу опустелювання на півдні України, що може призвести до засушливості та втрати родючості наших земель. Про це попереджає представник Міністерства оборони України Владислав Дудар у своєму заявленні, повідомляє Укрінформ.

    Водосховище відігравало важливу роль у збереженні водних ресурсів для регіону, зберігаючи 94% води, яка живила 30 меліоративних систем Херсонської області, 74% - Запорізької та 30% - Дніпропетровської областей.

    Водночас, деякі фахівці вважають, що загроза повноцінного опустелювання не є настільки серйозною, оскільки Херсонська область оточена Чорним та Азовським морями, а загальна кількість опадів у регіоні складає приблизно 400 міліметрів на рік. Наприклад, пустелі в Іспанії зазвичай мають близько 200 міліметрів опадів щорічно.

    Втім, Міністерство оборони зауважує, що оскільки екосистема Херсонської області, в основному, є антропогенною, припинення сільського господарства через осушення Каховського водосховища може погіршити ситуацію та призвести до негативних наслідків у процесі опустелювання півдня України.

    Російські окупанти здійснили підрив Каховської гідроелектростанції 6 червня, що спричинило затоплення десятків населених пунктів, деякі з них розташовані на тимчасово окупованій території. Ситуація продовжує залишатися напруженою та вимагає негайних заходів для подолання її наслідків.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.