• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ціни на новий врожай кукурудзи в Україні: Аналіз та тенденції
    Опубликовано: 2023-09-04 16:01:59

    Українська кукурудза, важлива культура для аграрного сектору, залишається предметом уваги аналітиків та ринкових гравців через ряд факторів, серед яких обмежена логістична інфраструктура та насиченість європейського ринку фуражем.

    Згідно з повідомленням від Spike Brokers, ціни на новий врожай кукурудзи на європейському ринку становлять від 145 до 150 євро за тонну FCA Чоп, при умові завантаження в європотяг. Це обставини створюють напруження на ринку, оскільки спотові поставки на вересень є останньою можливістю для реалізації залишків старого врожаю.

    Зауважимо, що відсутність повноцінного форвардного ринку та низькі ціни ускладнюють процес законтрактування нового врожаю для українських фермерів.

    За останніми індикаціями покупців ціни на кукурудзу становлять:

    DAP Україна (Дунай) - приблизно 160-170 доларів за тонну,
    DAP Україна (кордон) - приблизно 120-135 євро за тонну,
    DAP Італія (пн.) (авто) - близько 225-230 євро за тонну,
    DAP Хорватія (пд.) (потяг) - приблизно 188-192 євро за тонну,
    CIF Греція (порт) - приблизно 240-245 доларів за тонну,
    CIF Єгипет (порт) - приблизно 243-245 доларів за тонну.
    За прогнозами USDA, урожай кукурудзи в Україні в сезоні 2023/24 років складатиме 27,5 мільйона тонн, що на 2,5 мільйона тонн більше, ніж попередній прогноз. Прогнозований обсяг експорту залишився на рівні 19,5 мільйона тонн, а кінцеві запаси можуть досягти 3,89 мільйона тонн, що також відображає зростання виробництва та попиту на українську кукурудзу.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.