• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Індонезія наростила експорт кокосової олії до 8-річного максимуму
    Опубликовано: 2023-08-31 15:21:05

    Обсяги світового експорту кокосової олії в I півріччі склали трохи більше 1,14 млн тонн – це приблизно на 2% нижче за рівень аналогічного періоду минулого року (1,16 млн тонн), але практично на 30% вище значення січня-червня 2021 р. ( 0,9 млн. тонн). Такі дані озвучили аналітики гамбурзької аналітичної агенції OilWorld (Німеччина) у своєму звіті.

    За їх оцінками, за перші 6 місяців п.р. реалізація з Індонезії збільшилася на 20%, до 8-річного максимуму і досягла позначки 398 тис. тонн. Фахівці зазначають, що нарощування експорту дозволило зберегти світові продажі продукту на високому рівні, оскільки Філіппіни скоротили відвантаження з 661 тис. тонн до 546 тис. тонн.

    «Цього року глобальне виробництво та закордонні поставки залишалися високими, незважаючи на збільшення індонезійського експорту пальмоядрової олії та загальне зниження світового попиту на олії лауринової групи», – пояснили в OilWorld (Німеччина).

    Вони також зазначають, що із січня ц.р. найбільше кокосової олії закупили країни Євросоюзу – 354 тис. тонн (порівняно з рівнем січня-червня 2022 р.). Слідом йдуть Сполучені Штати і Китай, які скоротили імпорт продукту до 208 тис. тонн (-46 тис. тонн) і 95 тис. тонн (-28 тис. тонн) відповідно.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.