• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Львівщина експортувала агропродукції на понад 0,5 млн дол.
    Опубликовано: 2023-08-28 14:29:31

    Упродовж І півріччя 2023 року експорт аграрної продукції зріс на 59% порівняно до аналогічного періоду минулого року та становивв 539,9 млн дол. США. Це при тому, що вцілому у січні-червні 2023 року експорт товарів суб’єктів господарювання Львівської області зменшився порівняно з січнем-червнем 2022 року на 2,6% і становив 1438,1 млн дол.США.

    Про це повідомляє пресслужба Департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА.

    Частка сільськогосподарської продукції в загальній структурі зовнішньої торгівлі Львівської області становила 37,5%.

    Найбільшу частку в експорті підприємств аграрного сектора за вартістю займає продукція рослинного походження – 37,1% від загального обсягу експорту підприємств Львівської області (200,2 млн дол. США). У цій категорії спостерігається значний ріст експорту насіння і плодів олійних рослин (5 разів), продукції борошномельно-крупʼяної промисловості (46 разів) та зернових культур (31,1%).

    Друге місце належить готовим харчовим продуктам, що становлять 30,7% від загального експорту агропродукції (165,5 млн дол. США). Це зумовлено збільшенням експорту цукру та кондитерських виробів із цукру в 10 разів.

    За оперативними даними, експорт аграрної продукції з Львівщини у І півріччі здійснювали 273 підприємства, з яких 39% – трейдери, 33% сільськогосподарські підприємства та 28% – підприємства харчової промисловості.

    Щодо імпорту сільськогосподарської продукції, то він зріс на 3% та становив 439,7 млн дол. США. Понад половина (50,8%) імпорту продукції АПК за вартістю становить продукція рослинного походження.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.