• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • США продовжуватимуть тиснути на Росію, щоб повернути її до зернової угоди, – Держдеп
    Опубликовано: 2023-08-17 14:37:54

    Сполучені Штати не послаблюватимуть тиск на Росію з метою змусити її повернутися до зернової угоди. У Вашингтоні закликають інші країни чинити так само. З такою заявою виступив у понеділок Вашингтоні речник Держдепартаменту США Метью Міллер.

    “Ми продовжимо тиснути на Росію, щоби вона повернулася до Чорноморської зернової ініціативи”,- заявив Міллер.

    Він також наголосив, що Сполучені Штати не сприймають виправдань російської сторони, якими вона пояснює свій вихід з угоди. У цьому зв’язку Міллер підкреслив, що експорт російських добрив і російського зерна, на що жалілися в Москві, мав одні з найвищих показників впродовж дії Чорноморської ініціативи.

    За його словами, США продовжать роз’яснювати решті світу, що саме Росія несе відповідальність за зрив угоди, а також за бомбардування українських портів і зернової інфраструктури.

    “Отже, ми будемо наполягати на цьому й закликаємо країни по всьому світу, які залежать від експорту зерна з України та з регіону, здійснювати дипломатичний тиск на РФ”,- наголосив Міллер.

    Водночас він зазначив, що в Вашингтоні поки не бачать жодних ознак готовності Кремля поновити свою участь в ініціативі. 

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.