• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Німеччина отримала нерівномірний врожай ріпаку
    Опубликовано: 2023-08-14 10:16:40

    Урожай ріпаку в Німеччині цього року виявився дуже нерівномірним, але в середньому трохи вищий за торішній, 5 серпня повідомляє мережеве видання Agrarheute.

    На півдні, півночі та заході країни рапсоводи отримали задовільний урожай. У центральних районах Німеччини, що пережили посуху, врожайність нижча за очікувану або відносно хорошу.

    Моніторинг, проведений селекційною компанією Rapool-Ring, показав, що попри великі відмінності між регіонами, врожайність ріпаку «у середньому країни трохи перевищує рівень минулого року». Виробники загалом задоволені кращими сортами ріпаку.

    У 2023 році спостерігалася відносно висока зараженість шкідниками та хворобами. Зокрема, вертициллезом та склеротініозом різного ступеня тяжкості.

    Моніторинг показав, що коливання врожайності у регіонах дуже високі. Навіть у одному районі відмінності досягають 50%. Перші звіти про сортовипробування цього року малюють аналогічну картину.

    Експерти не можуть дати рекомендації про вибір сорту та закликають приймати рішення про сорт не лише на підставі результатів поточного року, а на досвіді кількох років.

    Дощі, що почалися, ускладнюють збирання врожаю. Допустимий термін затримки збирання залежить від хвороб, шкідників, а також сівозміни.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.