• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Китай скасує антидемпінгове мито на австралійський ячмінь
    Опубликовано: 2023-08-10 08:21:51

    Влада Китаю ухвалила рішення з 5 серпня 2023 року скасувати антидемпінгові та компенсаційні мита на ввезення австралійського ячменю, заявило в п’ятницю міністерство комерції Китаю.

    “Зважаючи на зміну ситуації на китайському ринку ячменю більше немає необхідності продовжувати стягувати антидемпінгові та компенсаційні мита на імпортований з Австралії ячмінь… З 5 серпня 2023 року антидемпінгові та компенсаційні мита на імпортований австралійський ячмінь будуть скасовані”, — зазначено в заяві.

    Зазначається, що раніше міністерство комерції КНР запропонувало Комітету тарифікації та класифікації при Держраді КНР скасувати відповідне мито, і пропозиція відомства була схвалена.

    У 2020 році Китай запровадив високі тарифи на ключові експортні товари Австралії, такі як ячмінь, яловичина та вино. Він також припинив імпорт деяких з найважливіших експортних товарів Австралії, включаючи вугілля, що скоротило торгівлю на мільярди доларів. У відповідь Австралія поскаржилася у Світову організацію торгівлі (СОТ), стверджуючи, що Китай порушив міжнародні зобов’язання, штучно і “безпідставно” завищивши тарифи.

    У лютому 2023 року міністри торгівлі Австралії та Китаю провели першу двосторонню зустріч із 2019 року, продемонструвавши ознаки покращення відносин. Нещодавно Китай зняв торгові обмеження на австралійське вугілля, а в квітні Австралія призупинила процес подання скарги проти КНР у Світову організацію торгівлі (СОТ), прагнучи через три роки знову відкрити китайський ринок для австралійського ячменю.

    Незважаючи на можливе потепління торговельних відносин Австралії та Китаю, у сфері оборони залишаються гострі питання, де стикаються інтереси двох країн. Раніше МЗС КНР назвало лицемірними заяви країн AUKUS (Австралія, США та Великобританія), що вони дотримуватимуться стандартів нерозповсюдження ядерної зброї, на тлі планів Австралії щодо купівлі атомних підводних човнів. Пекін заявив, що три країни все далі йдуть помилковим і небезпечним шляхом, переслідуючи власні геополітичні інтереси і повністю ігноруючи побоювання міжнародної спільноти.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.