• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В росії заявили про зменшення обсягів експорту зерна через «складний в плані геополітики» тиждень
    Опубликовано: 2023-08-08 17:49:34

    В росії заявили, що вперше за півроку знизилось відвантаження зерна на експорт. З 1 по 7 серпня на експорт було відвантажено 871 тис. т російського зерна — на 43% менше, ніж роком раніше. Причиною такого падіння росіяни називають «складний в плані геополітики» тиждень, коли закривалися чорноморські порти, а також вичерпання експортного потенціалу попереднього сезону.

    Про це пише «Интерфакс» із посиланням на дані моніторингу російського зернового союзу.

    Директор аналітичного департаменту союзу Олена Тюріна зазначила, що тижневе падіння обсягів експорту відзначено вперше за останні півроку. Експорт пшениці впав на 42%, до 735 тис. т, ячменю — на 63%, до 88,5 тис. т, кукурудзи — на 29%, до 16,5 тис. т.

    «Тепер чекатимемо на надходження зерна нового врожаю. Зараз своєрідне міжсезоння, але цілком можливо, що в другій половині серпня відвантаження збільшаться», — зазначила Тюріна.

    За її словами, основні імпортери знизили закупівлю російської пшениці. Скоротилися відвантаження в Туреччину на 38%, до 125 тис. т, в Саудівську Аравію на 31%, до 66 тис. т. Традиційний покупець російської пшениці, Єгипет, за рік знизив закупівлі в 13 разів: з 422 тис. т роком раніше до 32, 4 тис. т.

    Тюріна додала, що з серпня наростив на 85% закупівлі російської пшениці Алжир. Також у 2023 році було відвантажено «досить серйозні обсяги» пшениці в Бангладеш, Мексику, Венесуелу та Бразилію, хоча в серпні 2022 року туди відвантажень не було, сказала представниця російського зернового союзу.

    Нагадаємо, експорт зерна з росії у 2023 році зріс вдвічі, попри заяви рф про неефективну роботу «зернової угоди».

    https://latifundist.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.