• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Безпека зернового коридору: Україна закликає НАТО захистити вантажі від РФ
    Опубликовано: 2023-08-03 10:02:08

    Посол України в Німеччині, Олексій Макеєв, висловив заклик до Північноатлантичного альянсу (НАТО) щодо захисту українських зерновозів, як це було боротьбою з піратами в Африці. Згідно з його заявою в інтерв'ю газеті Rheinische Post, вільне судноплавство в міжнародних водах є важливим інтересом практично кожної країни.

    Посол наголосив, що Україна може постачати сільськогосподарську продукцію багатьом країнам світу. Зерно з України призначено для харчування 400 мільйонів людей у всьому світі. Однак, Росія зараз перекрила всі шляхи, включаючи Дунай, залізниці та автомобільні дороги. Тому, за словами Макеєва, захист українських вантажних та торговельних суден, що проходять Чорним морем, з боку НАТО, був би добрим знаком, аналогічним захисту судноплавних шляхів від піратства НАТО та Європейського Союзу в Середземному морі та біля Африканського рогу.

    Відзначається, що на даний момент жодне судно в Чорному морі не відчуває себе безпечним та вільним. Зростання загрози безпеці вантажів українських суден зумовлене воєнним конфліктом з Росією, який перетворив Чорне море на напружену та нестабільну зону.

    Варто зазначити, що встановлення безпечного коридору для транспортування зернових вантажів стало б важливим кроком для забезпечення продовольчої безпеки не тільки України, а й інших країн, які залежать від зерна, поставленого з українських портів. Такий захист сприяв би стабільності та підтримці глобальної продовольчої рівноваги.

    Зараз Україна робить зусилля для привернення уваги міжнародного співтовариства до загрози, яку несе конфлікт з Росією, та до важливості створення міжнародної коаліції для захисту морських торговельних маршрутів та забезпечення міжнародного права на вільне судноплавство. Залучення НАТО до захисту українських зерновозів стало б важливим кроком у цьому напрямку.

    У світлі загострення геополітичної ситуації та зміни торговельних маршрутів, забезпечення безпеки зернового коридору має надзвичайну вагу для України та її партнерів у міжнародній спільноті. Вирішення цього питання потребує спільних зусиль та співпраці всіх зацікавлених сторін для створення стабільності та благополуччя в регіоні.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.