• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Мінагрополітики повідомили про вже намолочені тонни зерна нового урожаю
    Опубликовано: 2023-07-25 15:02:09

    З весни цього року аграрії з усіх областей України активно розпочали збір ранніх зернових та зернобобових культур, а тепер Міністерство аграрної політики та продовольства представило оновлені дані про намолочений урожай станом на 21 липня. Зазначається, що на даний момент уже зібрано вражаючу кількість - 5 млн 882 тис. тонн зерна нового врожаю.

    Пресслужба Міністерства наголошує, що збір проведено на площі 1495 тис. гектарів з приголомшливою врожайністю 39,4 центнера на гектар. Зокрема, серед культур з високою врожайністю виділяються наступні:

    Ячмінь: Зібрано з площі 577,2 тис. гектарів при врожайності 39,0 ц/га - загальна кількість намолоченого ячменю складає 2253,3 тис. тонн.
    Пшениця: Зібрано з площі 831 тис. гектарів при врожайності 41,2 ц/га - загальний намолочений обсяг пшениці становить 3420,2 тис. тонн.
    Горох: Зібрано з площі 85 тис. гектарів при врожайності 24,6 ц/га - загальна кількість намолоченого гороху складає 208,9 тис. тонн.
    Серед областей, що лідирують у збиранні зернових, особливо виділяють Миколаївську область, де зібрано 344,8 тис. гектарів, та Одеську область, яка має найбільший намолот зерна - 1297 тис. тонн.

    Крім того, аграрії Тернопільської та Вінницької областей вже завершили збирання гороху, що свідчить про успішний результат роботи в цих регіонах.

    Паралельно із збором зернових культур, сільгосптоваровиробники з усіх областей вже розпочали збір озимого ріпаку. За попередніми даними, на площі 563,5 тис. гектарів обмолотили 1390,1 тис. тонн насіння, при урожайності 24,7 ц/га.

    Українські аграрії продовжують впевнено працювати на полях, і намагаються максимально оптимізувати процес збору врожаю, щоб досягти успішних результатів національного сільськогосподарського сектора у цьому році.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.