• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Світ опинився на порозі глобальної продовольчої кризи, ми повинні працювати разом, – Стефанішина про погрози Польщі закрити кордони для зерна з України
    Опубликовано: 2023-07-21 13:31:57

    Віцепрем’єрка з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина зазначила, що європейські партнери й союзники мають працювати разом задля забезпечення продовольчої безпеки у світі та “економічного виживання” України. Про це вона написала у Twitter.

    Віцепрем’єрка зауважила, що зараз Чорне море заблоковане для українського експорту, а Україна та світ знову опинилися на порозі глобальної продовольчої кризи після виходу Росії зі “зернової угоди” 17 липня.

    “А польські урядовці кажуть, що європейські кордони також будуть закриті для українського зерна. Демократія – це коли уряд діє як виконавча влада, а не як передвиборчий штаб”, – підкреслила вона.

    Стефанішина закликала європейських партнерів працювати разом задля забезпечення світової продовольчої безпеки та “економічного виживання” України, що означає безперешкодний український експорт до ЄС.

    “Також має бути передбачений механізм компенсації для українських фермерів, які продовжують працювати в полях, попри ризик для життя”, – додала вона.

    Нагадаємо, п’ять країн ЄС (Польща, Угорщина, Словаччина, Румунія, Болгарія) наполягають на продовженні до кінця 2023 року ембарго на ввезення до своїх країн українського зерна.

    У травні 2023 року Єврокомісія заборонила імпорт пшениці, кукурудзи, ріпаку та соняшнику з України до Болгарії, Угорщини, Польщі, Словаччини та Румунії за наполяганням цих країн. 5 червня дію заборони було продовжено до 15 вересня 2023 року.

    Міністри сільського господарства п’яти країн ЄС 19 липня ухвалили у Варшаві спільну заяву, в якій наполягають на продовженні до кінця року ембарго Єврокомісії на ввезення українського зерна, при цьому транзит його зберігатиметься.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.