• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна у перші півріччя поточного року закупила рекордну кількість турецьких томатів
    Опубликовано: 2023-07-14 18:08:50

    Україна у перші півріччя поточного року закупила рекордну кількість турецьких томатів. За даними Асоціації союзів експортерів Південно-Східної Анатолії (GAİB), обсяг експорту томатів з Туреччини становив 325,24 тисячі тонн на суму майже 327 мільйонів доларів протягом січня-червня.

    Україна увійшла до списку провідних імпортерів турецьких томатів у цьому періоді, закупивши продукцію на суму 51,3 мільйона доларів. Лідером є Румунія, яка закупила турецькі томати на суму 60,78 мільйонів доларів. Польща і Німеччина також виявили підвищений інтерес до турецьких томатів, закупивши їх на суму 38,6 мільйона доларів і 35,3 мільйона доларів відповідно. Росія займає п'яте місце в цьому списку, закупивши турецькі томати на суму 29,56 мільйона доларів.

    Турецькі томати в цей період були експортовані до 48 країн, свідчачи про широкий географічний охоплення турецької томатної продукції. Збільшений попит на турецькі томати підтверджує їх популярність і якість на світовому ринку.

    Туреччина відома своєю високоякісною томатною продукцією, що використовується як у внутрішньому, так і у зовнішньому ринку. Україна, Румунія, Польща, Німеччина і Росія стали ключовими імпортерами турецьких томатів, оцінюючи їх як привабливий продукт власних ринків.

    Ці дані свідчать про підтримку та розвиток торговельних зв'язків між Україною та Туреччиною, а також підкреслюють інтерес українського ринку до якісних турецьких томатів. Такий рівень експорту свідчить про успіх турецьких сільськогосподарських виробників та їх здатність задовольнити потреби світового ринку високоякісною продукцією.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.