Україна у перші півріччя поточного року закупила рекордну кількість турецьких томатів

14 июл, 18:08

Україна у перші півріччя поточного року закупила рекордну кількість турецьких томатів. За даними Асоціації союзів експортерів Південно-Східної Анатолії (GAİB), обсяг експорту томатів з Туреччини становив 325,24 тисячі тонн на суму майже 327 мільйонів доларів протягом січня-червня.

Україна увійшла до списку провідних імпортерів турецьких томатів у цьому періоді, закупивши продукцію на суму 51,3 мільйона доларів. Лідером є Румунія, яка закупила турецькі томати на суму 60,78 мільйонів доларів. Польща і Німеччина також виявили підвищений інтерес до турецьких томатів, закупивши їх на суму 38,6 мільйона доларів і 35,3 мільйона доларів відповідно. Росія займає п'яте місце в цьому списку, закупивши турецькі томати на суму 29,56 мільйона доларів.

Турецькі томати в цей період були експортовані до 48 країн, свідчачи про широкий географічний охоплення турецької томатної продукції. Збільшений попит на турецькі томати підтверджує їх популярність і якість на світовому ринку.

Туреччина відома своєю високоякісною томатною продукцією, що використовується як у внутрішньому, так і у зовнішньому ринку. Україна, Румунія, Польща, Німеччина і Росія стали ключовими імпортерами турецьких томатів, оцінюючи їх як привабливий продукт власних ринків.

Ці дані свідчать про підтримку та розвиток торговельних зв'язків між Україною та Туреччиною, а також підкреслюють інтерес українського ринку до якісних турецьких томатів. Такий рівень експорту свідчить про успіх турецьких сільськогосподарських виробників та їх здатність задовольнити потреби світового ринку високоякісною продукцією.


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/337115.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM