• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У зерновій галузі Грузії складна ситуація
    Опубликовано: 2023-07-07 10:39:14

    За словами голови Асоціації виробників зерна Ніколоз Беніаїдзе, у зерновій галузі Грузії склалася дуже непроста ситуація, яка створює небезпеку того, що фермери не зможуть погасити свої кредити, масово стануть банкрутами, і змушені будуть припинити роботу.

    «На даний момент продано лише 10% пшениці торішнього врожаю, 90% поки що не продано, і до цього додається новий урожай, який вже на 20-30% зібраний. Але є проблеми із закупівельними цінами – пшениця не продається навіть за собівартістю. Розпорядження прем’єр-міністра, яке мало дати перевагу місцевим виробникам, або не виконується взагалі, або виконується частково» – заявив він.

    За його словами, млинові комбінати не купують місцеве зерно, оскільки вважають його надто дорогим, проте для виробників навіть ця ціна – 40-45 тетрі за кілограм – дуже низька, оскільки витрати зростають, і собівартість зерна становить не менше 80 тетрі, тобто майже вдвічі більше закупівельної ціни.

    За словами Ніколоза Беніанідзе, існує реальний ризик того, що фермери відмовляться сіяти новий урожай зерна і в результаті країна втратить цей сектор економіки, при тому, що зараз 80% споживання зерна в Грузії припадає на імпорт.

    «Імпорт борошна в країну продовжується, оскільки вартість борошна в Росії продовжує знижуватися. Навіть в умовах запроваджених урядом Грузії мит на ввезення борошна, імпорт, як і раніше, вигідний. Тому виходить, що новий податок не має жодного ефекту», – заявив глава Асоціації.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.