• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Акри сої можуть обійти площі посіву кукурудзи в США
    Опубликовано: 2023-06-30 14:35:14

    Згідно з новим дослідженням RaboResearch, площа посіву сої в Сполучених Штатах може перевершити площу нинішньої кукурудзи, яка є №1, щоб задовольнити попит на соєву олію для відновлюваного дизельного палива, з поступовим розширенням потужностей переробки протягом кількох років, повідомляє World-grain.

    У звіті «Могутні ринки врожаю США до 2030 року» зазначається, що постійне зростання внутрішнього попиту на зерно та олійні культури підтримуватиме ціни, тоді як частка США на світовому експортному ринку продовжує зменшуватися. Урожайність потрібно буде продовжувати підвищувати, оскільки кількість засіяних акрів, здається, досягла плато, яке не змогли перевершити три основні культури – кукурудза, соя та пшениця.

    Поточні економічні умови сільського господарства більш сприятливі для кукурудзи, ніж сої, і базові оцінки звіту на 2023-24 роки показують 90,4 млн акрів (36,6 млн га) під кукурудзу проти 89 млн акрів (36 млн га) під соєві боби. Очікується, що пшениця досягне 49,3 млн акрів (20 млн га). У звіті йдеться, що комбіновані посіви намагаються побити історичний рекорд у 230 млн акрів (93 млн га), тоді як кукурудза та соя демонструють хронічну боротьбу за перевищення 180 млн акрів (72,8 млна га).

    «Нездатність трьох культур перевищити цей поріг посівів викликає занепокоєння, особливо в період історично вищих цін на сировинні товари», — йдеться у звіті. «Зі зростанням посівних площ єдиним компонентом зростання, що залишився, є врожайність.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.