• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Посушливі погодні умови на початку літа погіршують перспективи врожаю в ЄС
    Опубликовано: 2023-06-22 11:40:30

    Посушливі погодні умови на початку літа погіршують перспективи врожаю в ЄС

    На початку червня «контрастні погодні умови» на території країн Євросоюзу призвели до того, що потенціал врожайності олійних та зернових пішов на спад. Такого висновку дійшли аналітики MARS у своєму червневому звіті.

    «Засуха у північно-західній, північній та північно-центральній Європі збільшила дефіцит вологи у ґрунті, негативно вплинув на потенційну врожайність озимих та ярих культур. Водночас надмірна кількість опадів була зареєстрована в деяких частинах Італії, Угорщини, Хорватії та Словенії, що призвело до заболочених полів та підвищеного ризику зараження шкідниками», – говориться в документі.

    Щодо олійного насіння, то оцінка врожайності ріпаку знижена за місяць на 1% – до 3,29 т/га (-1% за рік, +6% за останні 5 років). Прогноз щодо сої, навпаки, збільшений на 1%, до 2,89 т/га (+29% за рік, +5% за останні 5 років). Показник для соняшнику збережений на колишньому рівні – 2,21 т/га (+18% на рік, відповідає рівню останніх 5 років).

    Експерти також зазначили, що низькі температури в деяких районах Болгарії та Румунії вздовж річки Дунай призвели до затримки сівби та ранніх сходів літніх культур.

    У зерновій групі оцінка середньої врожайності м’якої пшениці в ЄС знижена на 1% – до 5,92 т/га, твердої пшениці – на 2%, до 3,40 т/га (+5% за рік, -3% за останні 5%) років), озимого ячменю – на 2%, до 5,91 т/га (без змін за рік), +2% за останні 5 років), ярового ячменю – на 4%, до 3,73 т/га (-11 % протягом року, -11% протягом останніх 5 років). Прогноз врожайності кукурудзи зберігається на рівні 7,61 т/га (+29% на рік, +2% за останні 5 років).

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.