• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Експерти знизили прогноз урожаю сої в Аргентині
    Опубликовано: 2023-06-16 16:55:22

    Експерти знизили прогноз урожаю сої в Аргентині

    Аргентинська зернова біржа Росаріо знову знизила оцінку збирання сої, найважливішої товарної культури в країні, повідомляє oilworld.ru з посиланням на Рейтер.

    За оцінками біржі, урожай сої в 2022/2023 МР, ймовірно, складе 20,5 млн тонн, що нижче за очікувані раніше 21,5 млн тонн.

    Американська країна є найбільшим у світі експортером перероблених соєвих бобів, але галузь сильно постраждала від історичної посухи.

    Під час попереднього збирання врожаю сої аргентинські фермери виробили більш ніж удвічі більше, ніж зараз.

    Урожай сої добігає кінця “надзвичайно поганого” сезону, при цьому прогнозований обсяг виробництва в даний час на 58% менше, ніж прогнозувалося на початку циклу, йдеться в щомісячному звіті біржі про врожай.

    У звіті також прогнозується, що загальна площа збирання врожаю пшениці у майбутньому сезоні 2023/2024 становитиме 5,6 млн га, тоді як виробництво основного зерна для хліба та макаронних виробів має становити 16,2 млн метричних тонн.

    “Дощі наприкінці травня врятували посіви пшениці”, – повідомили на біржі, додавши, що інакше виробництво пшениці в сезоні 2023/2024 могло б стати одним із найнижчих за останнє десятиліття через посуху.

    У звіті також зазначається, що ключові сільськогосподарські райони, такі як західна провінція Буенос-Айрес, а також провінції Ла-Пампа та Кордова залишаються сухими, незважаючи на недавні опади.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.