• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • МХП цьогоріч відвів під зернові та олійні понад 70% площ
    Опубликовано: 2023-06-07 08:28:56

    МХП цьогоріч відвів під зернові та олійні понад 70% площ

    У цьому році МХП засіяв 352,5 тис га у 12 областях України. З них зерновими та олійними культурами — 255,5 тис. га (72% від загальних площ), решта — нішеві та технічні культури.

    Про це повідомляє пресслужба агрохолдингу.

    Посівна ярих культур в компанії тривала понад місяць.

    «Хоча вона (посівна кампанія — прим. ред.) й була складною, адже затяжні квітневі дощі змістили строки початку робіт та не давали можливості працювати в повну силу, ми вклалися у агрономічні терміни. Порівняно з минулим роком зменшили площі посіву зернової групи та збільшили площі олійних культур, однак із максимально можливим дотриманням агрономічних вимог до сівозміни», — коментує керівник агронапряму МХП Сергій Доброгорський.

    Цієї весни на поля багатьох рослинницьких підприємств компанії вийшла нова техніка, в тому числі обладнана елементами точного землеробства.

    Нагадаємо, експортна виручка МХП у I кв. 2023 року збільшилася на 69% порівняно з аналогічним періодом минулого року та склала $522 млн, що становить 70% від загальної виручки. Також вона зросла на 6% квартал до кварталу (4 кв. 2022: $491 млн).

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.