• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію у понеділок закрилися зниженням
    Опубликовано: 2023-05-18 08:28:09

    Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію у понеділок закрилися зниженням

    Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію в понеділок закрилися зниженням на тлі побоювань щодо зростання виробництва, а також слабкого попиту після того, як більший суперник Індонезія знизила експортне мито.

    Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у липні на біржі деривативів Bursa Malaysia подешевшав на 31 ринггіт, або 0,85%, до 3617 ринггітів (815,56 доларів) за тонну, знижуючи третю сесію з чотирьох.

    Учасники ринку стурбовані зростанням виробництва в Індонезії у травні, що змушує їх виявляти обережність через слабкий ринок енергоносіїв, йдеться у звіті Refinitiv Agriculture Research.

    За словами Refinitiv, зовнішні ринки вплинули на пальму після зниження цін на ширші товари, включаючи пальмовий олеїн з Даляня, чиказьку сою та ф’ючерси на сиру нафту, повідомляє Рейтер.

    Провідний виробник Індонезії встановив довідкову ціну на сиру пальмову олію нижче, ніж попереднього місяця, на рівні $893,23 за тонну на період з 16 по 31 травня, згідно з постановою міністерства торгівлі.

    Це ефективно знижує експортний податок на сиру пальмову олію та збори на індонезійську пальмову олію, роблячи її більш конкурентоспроможною, ніж у Малайзії.

    Експорт із Малайзії у період з 1 по 15 травня зріс на 4% порівняно з попереднім місяцем, повідомила сюрвеєрська компанія Intertek Testing Services. AmSpec Agri Malaysia, ще одна сюрвейєрська компанія, повідомила про зростання експорту на 5,2%.

    Очікується, що постачання сої та кукурудзи до США різко зросте наступного року через прогнози рекордного врожаю обох культур, заявив уряд у п’ятницю, що підвищує ймовірність подальшого зниження цін на обидва товари.

    Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго знизилися на 0,04%, продовживши втрати шосту сесію поспіль. Найактивніший контракт Даляня на соєву олію подешевшав на 0,2%, а контракт на пальмову олію втратив 0,7%.

    На пальмову олію впливають коливання цін на супутні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

    Refinitiv заявила, що контракт може впасти до рівнів підтримки 3450-3470 рінггіт на тонну цього тижня з рівнями опору 3700-3720 рінггіт за тонну.

    (1 долар = 4,4350 ринггітів)

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.