• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Молдова спростить пропуск транзитних вантажів залізницею
    Опубликовано: 2023-05-03 11:09:33

    Беззупинковий проїзд потягів із транзитними вантажами запровадять на двох пунктах пропуску між Україною та Молдовою. Відповідний документ підписали віцепрем’єр-міністр — міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков та міністр інфраструктури та регіонального розвитку Республіки Молдова Лілія Дабіджа, повідомляє пресслужба українського міністерства, пише agronews.ua.

    «Протоколом передбачено спрощення контрольних процедур залізничного транзиту вантажів з пунктом відправлення та пунктом призначення Україна або Республіка Молдова, або коли пункт відправлення або пункт призначення знаходиться на території третьої держави, наприклад Румунія. Тобто запроваджується проїзд без зупинки територією України між пунктами пропуску «Фрікацей – Етулія» та «Рені – Джурджюлешть», що сприятиме збільшенню обсягу вантажів, які перевозяться залізницею», — додали у відомстві.

    Таке рішення дасть змогу пришвидшити та наростити обсяги перевезень залізницею.

    «Це важливі зміни для подальшого розвитку всього Дунайського портового кластеру. Водночас ми зосереджуємо зусилля над розвитком інфраструктури в морських портах Ізмаїл та Рені для розширення номенклатури вантажів», — запевняють у міністерстві.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.