• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Іран підняв гарантовану закупівельну ціну на пшеницю на 15%
    Опубликовано: 2023-05-16 08:49:33

    Іран підняв гарантовану закупівельну ціну на пшеницю на 15%

    Речник уряду Алі Бахадорі повідомив у четвер у твіттері, що Кабінет міністрів схвалив пропозицію Міністерства сільськогосподарського джихаду (MAJ) підвищити закупівельну ціну на пшеницю в цьому році до 150 000 ріалів (0,3 долара) за кілограм. Це відбувається на тлі планів уряду збільшити внутрішні закупівлі зерна та на тлі триваючої кризи на світових ринках через війну між Росією та Україною, повідомляє Presstv.ir.

    MAJ та його дочірня компанія The Government Trading Corporation (GTC) очікують, що внутрішні закупівлі пшениці в Ірані можуть зрости на 13% до 8,5 млн тонн цього року.

    Минулого року GTC закупила близько 7,2 мільйона тонн пшениці у вітчизняних фермерів за програмою гарантованих закупівель. Це сталося завдяки тому, що закупівлі пшениці приватними покупцями за той самий період досягли 0,3 млн тонн.

    Загальне виробництво пшениці в Ірані досягло 13 млн тонн минулого року проти 10,1 млн тонн у 2021 році, згідно з даними продовольчої агенції ООН FAO.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.