• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Індонезія поступово скорочуватиме експорт пальмової олії протягом дев’яти місяців
    Опубликовано: 2023-05-01 10:31:28

    Індонезія поступово скорочуватиме експорт пальмової олії протягом дев’яти місяців

    Індонезія поступово послабить правила експорту пальмової олії з травня та скоротить зобов’язання з продажу на внутрішньому ринку для своїх виробників пальмової олії з травня, повідомило міністерство торгівлі 27 квітня.

    Найбільший у світі експортер рослинної олії в січні посилив експортні квоти компаній, які виробляють пальмову олію, щоб контролювати вартість рослинних олій на внутрішньому ринку напередодні місяця Рамадан, що починається в березні, пише S&P Global Platts.

    У рамках останньої постанови Джакарта заявила, що співвідношення експортних квот для місцевих компаній, що виробляють пальмову олію, буде встановлено на рівні, що вчетверо перевищує вимоги до продажу на внутрішньому ринку, або 1:4, порівняно з поточною шестиразовою квотою (1:6 ).

    Хоча це призведе до скорочення експорту в найближчій перспективі, міністерство торгівлі заявило, що протягом наступних дев’яти місяців воно звільнить квоти, які протягом останніх кількох місяців утримуються. Торгові джерела повідомили, що уряд заморозив дозволи на експорт пальмової олії на суму близько 3 мільйонів тонн на початку цього року.

    Депоновані права на експорт близько 3,03 млн тонн продуктів з пальмової олії будуть видані до січня 2024 року, а середня кількість дозволів, що видаються, складе близько 336 000 тонн на місяць, повідомив генеральний директор Міністерства зовнішньої торгівлі Буді Сантосо.

    Аналітики кажуть, що подробиці рішення ще не відомі, але приблизні розрахунки показують, що постачання з Індонезії можуть скоротитися на 30% через співвідношення 1:4 DMO з деякими додатковими змінами залежно від того, як Джакарта розподілить дозволи на експорт замороженого пальмового. олії протягом наступних дев’яти місяців.

    З травня у співвідношенні 1:4 буде видано дозволи на експорт на 1,2 млн тонн. Додаткові 300 000 тонн можуть бути додані, якщо буде усунено відставання у видачі дозволів на експорт на 3 млн. тонн, в результаті чого загальний щомісячний ліміт експорту складе 1,5 млн. тонн, що значно нижче 2,7 млн. тонн, дозволених при поточному співвідношенні DMO 1:6, повідомив Ніколас Панг, сінгапурський брокер з виробництва пальмової олії та похідних біодизельного палива заснований Ginga Global Markets.

    За словами Сантосо, середній експорт у місяць за січень-березень становив 1,86 млн. тонн, тому останні правила DMO, можливо, не вплинуть на показники експорту.

    Це оголошення може призвести до скорочення експорту у найближчій перспективі, але учасники торгів сумнівалися у його впливі на ринки, посилаючись на низький попит у країнах призначення та падіння цін на конкуруючі олії по всьому світу.

    Ціни падають

    “Ринок, ймовірно, не візьме до уваги більшу частину цих новин, оскільки це підтвердження того, чого очікував ринок. Прямо зараз попит з боку Індії та Китаю невеликий… якщо попит не відновиться в повному обсязі, тоді ми можемо побачити набагато сильнішу. реакцію цін”, – сказав S&P Global Commodity Insights трейдер із Малайзії.

    Контракт на пальмову олію, за якою уважно стежать третій місяць поспіль на біржі деривативів Bursa Malaysia, знизився на 130 пунктів і 27 квітня закрився на рівні 3421 MR. за тонну ($766,52).

    Зростання виробництва в Індонезії та низькі ціни на соняшникову та рапсову олії у всьому світі продовжать чинити тиск на ціни на пальмову олію в травні, заявили трейдери.

    Platts, що входить до S&P Global Commodity Insights, 27 квітня оцінила ціну CPO FOB Indonesia у 943 долари за тонну, знизившись на 2,1% порівняно з попереднім днем.

    Рішення досить нейтральне, оскільки і Малайзія, і Індонезія стикаються з проблемами попиту, сказав Лінгам Супраманьям, директор сировинної компанії Pelindung Bestari, що базується в Малайзії.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.