• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Чехія не буде забороняти імпорт українського зерна – офіційно
    Опубликовано: 2023-04-24 08:31:16

    Чехія не буде забороняти імпорт українського зерна – офіційно

    Перевірки наглядових органів Чехії, що стосувалися українського зерна, яєць та м’яса не знайшли незадовільних зразків, тому забороняти імпорт зазначених продуктів країна не буде. Про це заявив міністр сільського господарства Чехії Зденек Некула, – пише видання Ceske Noviny

    Міністр підкреслив, що Чехія не має підстав забороняти ввезення українських продуктів, як це зробили Польща, Словаччина та інші країни. Зденек Некула підкреслив, що кожен зразок продовольства, що імпортується, аналізується на наявність понад 400 залишків активних речовин.

    В основному це тести на наявність мікотоксинів або залишків пестицидів, усі зразки також перевіряються на вміст важких металів, таких як свинець чи кадмій. За останні тижні Сільськогосподарська та продовольча інспекція взяла 30 проб круп та борошна, більшу частину яких становила пшениця.

    За його словами, система контролю гарантує, що продукти на чеському ринку є безпечними для здоров’я. Цього року вперше з України до Чехії ввезли столові яйця, які раніше не завозились.

    Зденек Некула повідомив, що останніми днями з’являється багато дезінформації на тему імпорту сільгосппродукції з України. Він нагадав, що до Чехії було імпортовано лише 4000 т пшениці.

    Як писав AgroPolit.com, експорт зерна з одеських портів критично важливий для Європи. Також Польща планує розширити заборону на ввезення української аграрної продукції до ЄС.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.