• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Індія збільшує імпорт пальмової олії, тоді як обсяги закупівлі соняшникової олії мінімальні
    Опубликовано: 2023-04-17 14:26:25

    Індія збільшує імпорт пальмової олії, тоді як обсяги закупівлі соняшникової олії мінімальні

    За даними трейдерів, завдяки зниженню цін на рослинні олії Індія у березні збільшила у порівнянні з лютим імпорт пальмової олії на 28% з 586 тис т (що було 8-місячним мінімумом) до 750 тис т, проте скоротила імпорт соєвої олії на 27% до 259 тис т та соняшникової – на 4% до 5-місячного мінімуму 150 тис т, тоді як у січні її імпорт сягав 450 тис т.

    Очікується, що у квітні – травні імпорт пальмової олії скоротиться внаслідок зменшення спреду відносно інших олій до 70 $/т у порівнянні з 150 $/т у березні.

    Ціни попиту на українську соняшникову олію цього тижня виросли до 950-960 $/т DAP – Румунія та Болгарія та 1020-1050 $/т DAP – Італія та Іспанія. Крім того, з’явився попит на поставки олії до чорноморських портів за ціною 850-900 $/т FOB.

    Індійські трейдери вважають, що внаслідок низького попиту на пальмову олію з боку Індії та Китаю частину ринку може захопити українська соняшникова олія, ціни на яку зараз нижчі, ніж на пальмову.

    Червневі ф’ючерси на пальмову олію на біржі в Малайзії після падіння середи вчора виросли на 0,67% або 26 ринггітів/т до 3894 рінггитів/т або 885 $/т на тлі різкого скорочення запасів.

    За даними Reuters, запаси пальмової олії в Малайзії на кінець березня зменшились у порівнянні з лютим на 16,3% до 8-місячного мінімуму 1,77 млн т внаслідок активізації експорту напередодні Рамадану.

    Трейдери очікують, що Індонезія після Рамадану активізує експорт пальмової олії, що посилить тиск на котирування.

    Влада Аргентини в середу оголосила про запровадження з 8 квітня по 24 травня третього плану по збільшенню валютних надходжень шляхом нарощування експорту сої. Попередні плани були запроваджені у другій половині 2022 р та передбачали збільшення продажів та експорту сої та продуктів її переробки. Для цього обмінний курс для виробників встановлено на рівні 300 п’єсо/долар, тоді як офіційний обмінний курс складає 210 п’єсо/долар.

    Ф’ючерси на соєву олію на біржі в Чикаго падають третій день поспіль і вчора знизилися на 0,3%, тоді як на біржі в Даляні ф’ючерси на соєву олію виросли на 0,6%, а на пальмову – на 0,5%.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.