• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Пакистан зацікавлений в імпорті до 5 млн тонн борошна та зерна з Казахстану
    Опубликовано: 2023-04-14 12:07:09

    Пакистан зацікавлений в імпорті до 5 млн тонн борошна та зерна з Казахстану

    Казахстан готовий розширити постачання сільськогосподарської та іншої продукції до Пакистану. Задля спрощення питань торгівлі країни обговорюють відкриття спільної експортно-імпортної компанії. Про це повідомили у прес-службі Міністерства торгівлі та інтеграції РК.

    «Ми покладаємо великі сподівання на відкриття казахстанського торгового дому в Ісламабаді. Основне завдання – збільшити товарообіг між нашими країнами. За нинішніх геополітичних умов на перший план виходять питання продовольчої безпеки. Казахстанські компанії можуть поставляти на пакистанський ринок близько 80 найменувань товарів, і, зокрема, продовольчу продукцію та сільгосптехніку», – повідомив перший віце-міністр торгівлі та інтеграції РК Арман Шаккалієв на зустрічі з пакистанською бізнес-делегацією на чолі з почесним консулом Казахстану Рао Халідом Махмудом.

    Для оперативної взаємодії учасники зустрічі домовилися розробити покроковий план дій та обмінятися переліками товарів для експорту-імпорту.

    “Пакистан стане для Казахстану вікном для виходу на ринки третіх країн. Зі свого боку, ми надамо Пакистану вихід на ринок ЄАЕС через створення з QazTrade спільної казахстансько-пакистанської компанії», – сказав Арман Шаккалієв.

    У свою чергу Рао Халід Махмуд зазначив, що Казахстан і Пакистан мають окрім торговельно-економічних зв’язків, мають великий спектр напрямків для взаємодії, включаючи співпрацю в галузі культури, науки та освіти.

    «Пакистанський ринок дуже ємний. Маючи вигідне географічне розташування, наша країна може надати Казахстану доступ до морських портів, що дозволить вам відправляти товари та вантажі до країн Близького Сходу. У свою чергу, Пакистан зацікавлений у придбанні до 5 млн тонн борошна та пшеничної продукції з Казахстану, а також у постачанні цукру-сирцю та рису на казахстанський ринок», – повідомив Рао Халід Махмуд.

    Крім цього, пакистанський бізнес готовий постачати казахстанському покупцю картопля, мандарини, капусту, моркву та екзотичні фрукти гарної якості та за привабливою ціною.

    За підсумками 2022 року товарообіг між Казахстаном та Пакистаном знизився на 23,1% порівняно з попереднім роком і склав $73,1 млн. Казахстан експортує до Пакистану переважно прокат плоский з нелегованої сталі гарячекатаний та холоднокатаний, відходи та брухт чорних металів, мінеральні добрива цибуля ріпчаста, часник, насіння льону, овочі бобові, гречку, просо та інші злаки. Основними товарами пакистанського імпорту є цитрусові, картопля, лікарські засоби, одяг та інші.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.