• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У березні зернові зберегли першість у вантажних перевезеннях «Укрзалізниці»
    Опубликовано: 2023-04-10 18:05:46

    У березні 2023 року залізницею перевезли 12,2 млн. тонн вантажів. Це найвищий показник за місяць з початку повномасштабного вторгнення РФ на територію України.

    Таку інформацію оприлюднив заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на Rail.insider.

    Обсяги вантажних перевезень у березні на 3, млн. тонн, або 47%, більше, ніж за аналогічний місяць торік, а також на 1 млн. тонн, або 8,7%, перевищує показник лютого 2023 року.

    За перший місяць весни на експорт перевезено 5,3 млн. тонн Порівняно з аналогічним періодом минулого року показник виріс на 73,4%, а до лютого — на 4%.

    У структурі експортних перевезень за березень 2023 року перше місце посіли зернові вантажі — 2,5 млн. тонн (47%). Однак попри впевнене лідерство зернових у структурі перевезень у березні їхні обсяги, що прямували на експорт, скоротилися на 14,4% до попереднього місяця. Зокрема, спад фіксується щодо перевезень у напрямку морських портів. Одна з причин — погана робота «зернового коридору» через саботаж інспекторів від РФ.

    Інф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.