• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українська кукурудза суттєво подешевшала
    Опубликовано: 2023-04-10 12:04:11

    Як повідомила керівниця відділу зернових та олійних ринків ІА «АПК-Інформ» Анна Танська, минулого тижня фіксувалось активне зниження індикативів української фуражної кукурудзи із поставкою на умовах FOB Чорне море, пише agronews.ua.

    Одним із факторів тиску на ціну вона назвала обмежений захід/вихід суден до/з портів Великої Одеси. Російські інспектори, як і раніше, саботують роботу СКЦ, а кількість перевірок не перевищує 6 (на вхід/вихід до/з портів), що становить половину від затвердженого плану та ще більше поступається потенціальним потужностям портів. Станом на вечір 30 березня у територіальних водах Туреччини черга суден в очікуванні інспекції становила 89.

    «Здебільшого зниження цін також було зумовлено необхідністю збільшення її конкурентної привабливості на світовому ринку до повноцінного виходу на арену південноамериканської пропозиції. Особливо з огляду на збереження попиту Китаю, де тепер, окрім американської кукурудзи (яку КНР продовжує закуповувати значними обсягами), також доводиться конкурувати із зерновою з Бразилії (яка надолужує відставання сівби та готується побити власний рекорд із виробництва)», – додала експертка.

    Крім того, А. Танська зауважила, що в Україні просувається яра сівба, а аграрії потребують коштів на її проведення й істотно збільшили пропозицію з огляду на поступове відновлення ринку. Тож більшість покупців не мали проблем із формуванням партій необхідних обсягів, що також чинило деякий тиск на ціни.

    Так, індикативні ціни пропозиції на фуражну кукурудзу із поставкою в квітні з портів Великої Одеси знизилися на 15-20 USD/т та здебільшого становили 230-250 USD/т FOB, сягаючи в окремих випадках 220 USD/т FOB.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.